مشاهده گزارش
رشد روزافزون جمعیت و کمبود مواد غذایی از یک سو و نابودی بخش مهمی از منابع زیست محیطی کره زمین بدلیل استفاده بی رویه از سوی دیگر، لزوم تغییر نگرش جدی نسبت به مدیریت بخش کشاورزی در سطح جهانی را نمایان میسازد.
طبق گزارش سازمان ملل متحد، حدود 900 میلیون نفر از جمعیت جهان دچار فقر غذایی هستند. شمار افراد قرار گرفته در زیر خط فقر (از نظر تأمین انرژی مورد نیاز روزانه بدن) روزبروز در حال افزایش است. جدیدترین پیشبینیها حاکی از آن است که این آمار تا سال 2020 میلادی به رقمی بالغ بر یک میلیارد نفر خواهد رسید و این بدان معناست که حفظ نوع بشر در بلند مدت و نجات خیل عظیم انسانها از خطر گرسنگی، نیازمند توجه ویژه متخصصان و سیاست مداران امروز جهان به توسعه پایدار و همه جانبه صنعت کشاورزی است.
فناوری نانو از جمله فناوریهای نوینی است که امیدهای زیادی را برای رفع کمبودها و توسعه بخش کشاورزی ایجاد نموده است.
استفاده از فناوری نانو در صنایع غذایی و کشاورزی اولین بار در گزارش نقشه راه وزارت کشاورزی آمریکا که در سپتامبر 2003 منتشر شد، مورد اشاره قرار گرفت. پیشبینی میشود فناوری نانو کل صنایع غذا را تغییر داده و روشهای تولید، فراوری، بستهبندی، انتقال، و مصرف آن را عوض خواهد کرد.
فناوری نانو قابلیت متحول ساختن صنایع غذایی و کشاورزی را با ابزارهای جدید برای درمان مولکولی بیماریها، شناسایی سریع امراض، افزایش توانایی گیاهان در جذب مواد مغذی و موارد دیگری از این دست دارد. حسگرها و سامانههای رسانش هوشمند به صنعت کشاورزی کمک خواهند کرد تا با ویروسها و عوامل بیماریزای دیگر برای گیاهان مقابله کند. در آینده نزدیک کاتالیزورهای نانوساختاری در دسترس خواهند بود که کارایی آفتکشها و علفکشها را افزایش داده و در نتیجه مقدار مصرفی آنها را کاهش خواهند داد. فناوری نانو همچنین به صورت غیرمستقیم و از طریق استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر و فیلترها و کاتالیزورهایی که آلودگی را کاهش داده و آلایندههای موجود را تمیز میکنند، به حفظ محیط زیست کمک خواهد کرد.
فایل متن مقاله از اینجا قابل دریافت است.